Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Levent Gencelli

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Şampiyon Başkan'a Kongre Sonrası Mektup
Şampiyon Başkan'a
Kongre Sonrası Mektup
Levent Gencelli

Şampiyon Başkan, söz vermiştim kongre sonrasında 2. mektubu yazmaya. Bursa'yı ve Bursaspor'u yakından tanıyanlara, sana ve bana göre de sonuç normal. Erkan Körüstan yeniden Bursaspor Başkanı oldu.
Erkan'ı tanırım. Bursa'da 100 gerçek Bursasporlu say deseler kesinlikle arasındadır. Kongreye gelmedim. Gitseydim Erkan Körüstan'a oy verirdim ama sadece Bursasporlu olduğu için.
Şampiyon Başkan:
Erkan sandıktan ezici üstünlükle çıktı ama işi zor.
Bu kongrenin büyük kaybedenleri arasında Ağabeyin Hayri Yazıcı ve Celal Sönmez, medya ve Bursasporlu geçinip başka kulüplerin üyeleri olanlar başı çekti! İlhan Uslu, sağdan, soldan, hizmetten destek aldı. Derli toplu bir konuşma yaptı ama gücü yetmemesine karşın kongre sonrasının konuşulacakları arasına girdi. Mesut Mestan, tahminlerin üzerinde oy aldı. Muzaffer Önadım, listelerine yazdıklarının sayısından bile daha az oy alıp tarihe geçti.
Cavit Çağlar'ı merak ediyorsan söyleyeyim. Sağ eliyle Hayri Yazıcı'ya destek verdi sol eliyle Erkan Körüstan'ın çalışmalarına ikinci yakın halkasındaki çok yakın adamlarını kaydırdı. Hayri Yazıcı kaybederken o kaybediyormuş gibi durdu ama Körüstan'ın listelerindeki has adamlarıyla özellikle Bursaspor- Büyükşehir Belediyesi arasındaki olası Atatürk Stadı ve yeni stad pazarlıklarında elini güçlendirdi. Ben bunun farkındayım, Gezi Parkı'ndaki çapulcular da Bursaspor'un yükünü omuzlayan bizim çapulcularımız da farkında… Sen de farkındaydın ve bu özelliğin nedeniyle kentin egemenleri sana fena halde bozuluyorlardı.
Celal Sönmez, kongreye geldi. Hayri Yazıcı'nın yanına oturdu. Çağlar yoktu. "Herkese eşit mesafedeyim" diyerek çok iyi bildiği taktiği uyguladı. Celal Sönmez,ilk sandık açıldıktan sonra kongrenin kaybedildiğini anlayan gözlerle salona bakıyordu.
Gerçek Bursasporlular 200'ün üzerindeki imzayla senin de sağlığında birilerini kurtarma adına ne yazık ki tüzük değişikliği yaparak üyelikten atılmalarını engellediğin sırtında çok fazla forma taşıyanları ya Bursaspor ya başka kulüpler tercihine zorladılar. Tüzük değişikliği isteyen dilekçe kabul edildi. Bu durumda Fenerbahçe'ye Başkan adaylığı bile gündeme gelen Cavit Çağlar, Fenerbahçe Kongre Üyesi Ağabeyin Hayrı Yazıcı, Fenerbahçe üyeliği iddiaları ortaya atılan Levent Kızıl, Galatasaray üyesi olduğu savlanan Celal Sönmez açıklama yapmalılar. Daha başkaları da var biliyorsun, Bursa biliyor. Şimdi yeni yönetime iş düşüyor. Bu tartışmayı bir şekilde sonlandıracak adımları atmalı. Dernekler Yasası gereği Türkiye'deki tüm kulüplerin üye listelerini sağlamalı, Bursaspor üye listesiyle karşılaştırarak gereğini yapmalıdır. Bu arada Ağabeyin Hayri Yazıcı'nın yaptığı açıklama doğru çıkarsa sen de Fenerbahçe üyesi çıkabilirsin ama sana Bursa hakkını helal etmişti. Senin açından sorun yok.
Şampiyon Başkan,
Biliyorsun, her fırsatta Bursaspor TV'nin harcamalarıyla ilgili sorular yöneltmiştim. Ama bir türlü doyurucu açıklama gelmedi. Kongreyi canlı yayınlayan Bursaspor TV'de yorum yapanlar Kongre Divan Başkanı Şükrü Akyollu'yu, milletvekili yaptılar. Yetmedi bakan olarak görev yaptığını da söylediler! Mustafakemalpaşalı Şükrü Erdem ile karıştırdılar. Şükrü Hoca, AP ve DYP çizgisinde politika yaptı ama milletvekili de olmadı bakan da… Yani Bursaspor'dan geçinenler bir Bursapor Kongresi'ni yöneten tanınmış bir ismin hangi görevleri yaptığını bile bilmiyorsa, Bursaspor TV'nin ekranının parlaklığının ardından neler gizlendiği de sorgulanmalıdır. Sevgili Başkan bunu yapamadın umarım senin koltuğuna oturacak Erkan Körüstan yapabilir.
Bu arada Bursaspor Divan Başkanlar Kurulu'nun tüzükteki görevi bellidir. Tüzüğümüz bu kurulun görevinin kongre başladığında sona erdiğini ortaya koyar.Divan Başkanlar Kurulu, kongrenin başlangıcına kadar görev yapar. Yasal külliyat seçimlerin nasıl yapılacağını çok net ortaya komuştur. Divan Başkanlar Kurulu kongre başladığında kenara çekilir her işe karışmaz. Yasal zorunluktur bu. Tüzükler yasaların üzerinde olamaz. Ama yine bu yasal ilkeye uyulmadı. Bursaspor Divan Başkanlar Kurulu , Kongre Divan Başkanlığı'nın üzerindeymiş görüntüleri kameralara yansıdı. Divan Kurulu'nda bu görüntünün ortadan kaldırılması gerektiğini sık sık yinelemiştim. Şimdi yazdım. Ömrün biraz elverseydi bu konuyu çözecektin biliyorum.
Tüzüğümüze göre 30 gün içinde Divan Kurulu, Divan Başkanlar Kurulu seçimini yapmak zorunda. Körüstan'ın bu konuda herhalde söyleyecekleri vardır.
Sevgili Erkan'a da mektup yazmayı düşünüyorum orada da dile getireceğim ama sana da söyleyeyim:
Erkan Körüstan, yasal itiraz süresi sonunda koltuğuna oturur oturmaz Bursaspor'un her hesabını kulübün internet sitesinde herkesin anlayacağı dille kamuoyuna açıklamalıdır. Bu seni de rahatlacaktır. Bursaspor Başkanlığı söz konusu olduğunda sen her fırsatta herkese nasıl davranması gerektiğini yüzlerce örnekle ortaya koymuştun sadece hesaplarla ilgili sorulara"gel çay içelim herşeyi görün" yanıtını veriyordun. Erkan da koltuğa oturduğunda Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan gibi davranmalı bu konuda seni de aşmalı. Kazanan Bursaspor olur.
Atatürk Stadı'nın korunması ,yeni stadın kullanım hakkının Bursaspor'a verilmesi ve de AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi ile siyaset-ticaret-tarikat bağlarının esiri olmaksızın dik duruş göstermek Bursaspor Başkanı'nın görevi ve sorumluluğudur. Erkan bunu başarmak zorundadır.
Şampiyon Başkan…
Kongrenin ardından sıcağı sıcağına şimdilik bu kadar. Rahat uyu. Bursaspor adına koyduğun çıtanın altında kalan herkes aklını başına toplayacaktır.

18.06.2013 16:19:21, Levent Gencelli

Bu yazı 6261 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]