Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bu Galatasaray Maçı Ölçü Olamaz
Galatasaray maçı bu lig için bir ölçü olamaz. Birey olarak tüm Galatasaraylı futbolculara saygı duyuyorum. Ama saygı duyduğum bireylerden oluşan bu futbolcular topluluğu asla bir takım değildir. Oysa futbol takım oyunudur. Takım olarak sahaya çıkıp, takım halinde mücadele veremeyenler bu oyunda başarılı olamazlar. Futbolda başarılı olabilmek için iyi futbolcu olmaktan daha önemli şeyler vardır. Bunu sağlayamazsanız dünyanın en iyi futbolcularını da bir araya getirseniz bir yere varamazsınız. Harcadığınız yüz milyonlarca dolar da boşa gitmiş olur. Arka arkaya beş çalım atsanız ne olur? Beş çalımın ardından karşınıza altıncı adam gelir. Sıkıştığınızda arkadaşlarınız yardıma gelmiyorsa, boşa çıkan arkadaşınız olmuyorsa ne yapabilirsiniz? Üstüne üstlük, daha çabuk yorulursunuz. Onca çabanın ardından gol atsanız ne olacak ki? Attığınız her gole karşılık iki gol yemeye mahkûm olursunuz.
Galatasaray bu ligin fiyat -performans ilişkisi açısından en dipteki takımıdır. Bu yüzden Galatasaray galibiyeti bu ligdeki hiçbir takım açısından ölçü değildir. Ölçü olacak şey Galatasaray'a puan vermektir. Futbolun gereklerini yerine getirip, takım olma olgusunu sahaya yansıtan her ekip Galatasaray'ı yener.
Neyse Galatasaray'ı yazma işine bir son verelim. Galatasaray'ı Galatasaraylılar yorumlasın.

Aslında Galatasaray maçını kazanmasına rağmen Bursaspor çok tutuktu. Golün atıldığı ana kadar Galatasaray'a pozisyon vermemek ve alan daraltmak dışında pek bir şey yapmadık. Gücümüz var, rakiplere alan daraltıp savunmayı top kaybettiğimiz yerde başlatıyoruz. Bu da kondisyon eksiği olan takımların iflahını kesmeye yetiyor. Ama biz de pozisyon üretebilmekte çok zorlanıyoruz. Bu açıdan bakıldığında Sivas maçı Galatasaray maçından çok daha zor geçeceğini görmek çok da zor değil. Çünkü Sivasspor kadrosunda mücadeleci oyuncuları barındırıyor. Saha içinde yardımlaşmadıklarında bunun nelere mal olabileceğini de çok iyi biliyorlar. Bu yüzden Sivasspor Galatasaray'dan her yönüyle daha iyi ve zor bir rakip olacaktır. Bir de Sivas'ın kümede düşmeme konusunda verdiği bir mücadele var ki bu maçı daha da zorlaştırmaktadır.
Galatasaray maçında atılan gollerde şans faktörünün ne denli etkili olduğunu gördük. Bu yüzden de diyorum ki Bursaspor gol yollarında daha üretken olmanın yollarını bulmalıdır. Tamam, her koşulda topu kaleye vurmanın topun gol olması ile doğru bir orantısı vardır. Bir topun gol olabilmesinin ön koşulu, hangi şartta olursa olsun topun kaleye vurulmasıdır. Ama Her maçta Galatasaray maçındaki kadar şanslı olamayabiliriz. Bu yüzden gol yollarında daha yaratıcı olmalı, daha organize ataklar gerçekleştirebilmeliyiz.

Geçen haftada yazmıştım. Lige verilen uzun aralardan sonra Bursaspor'un tam formuna ulaşması zaman alıyor diye. Konya maçındaki anlamsız puan kaybının ardından, puan kaybetmememiz gereken bir maçı kayıpsız atlattık. Trabzon'un yaptığı önemli puan kayıpları Konya maçındaki puan kaybının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. O gün galip gelebilseydik, bugün liderle aynı puanda olacaktık. O yüzden, bundan sonraki maçlarda puan kayıplarını iyice azaltmak zorundayız. Artık ligin şakası yok. Puan kayıplarını telafi edebilmek de çok zor.
Artık kolay kolay puan kaybetmemeliyiz. Sivas maçına da bu gözle bakıp ihtiyacımız olan üç puanı cebimize koymalıyız.


Tonguç AKKUŞ

Ankara, 1 Şubat 2011

01.02.2011 14:05:27, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3504 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]