Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Mağlup değil mahçup

5 maç üst üste kazanarak taraftarını 3 puana alıştıran Bursaspor, geçen hafta Antalya'da virgül koyduğu galibiyet serisine yeniden başlamak için çıkmıştı Gençlerbirliği karşısına. Yeni bir galibiyet alışkanlığı tiryakiliğe dönüştürmek demekti ama olmadı.
İlk çeyrekte Hurşit'in direkte patlayan, Burhan'ın İvankov'a takılan şutları Gençlerbirliği'nin niyetinin kötü olduğunun sinyalleriydi. Nitekim, başkent ekibi her geçen saniye sahayı öylesine daralttı ki, zaman geldi o geniş arazide Bursaspor'a bir tabure koyacak yer kalmadı! Öyle ki, Volkan ile Ozan tek kişilik kanat bindirmelerinde çok kişili duvar buldular karşılarında…O kalabalıkta Turgay nefes alacak hava bile bulamadı.

Kaleden kaleye gol!
Buna rağmen maç boyunca topla oynama yüzdesi Timsah'tan yanaydı(53) ama futbolcular topun kıymetini bilemedi. Yenen ilk gol traji-komik; kaleci Serdar topa vuruyor, gelip İvankov'a gol oluyor! İkincisi ise artık kornerlerde kronikleşen adam paylaşımı dalgınlığının, rakibi seyrin ürünü. Defans ailece topa bakarken yine adamı unuttu! Kulübede hayat belirtisi olmayışıda endişe verici. Oyuncu değişikliklerinde 'ölüsü' çıkarılır, kenardan 'dirisi' sokulur. Sağlam'ın arkadaşlarını canlandırsın diye sahaya gönderdiği ne Veli ne de Tadeu diri değil! Ertuğrul hocada bunun farkında olmalı ki üçüncü değişikliğe gerek görmedi.

Taraftara helal olsun
Futbolda gol beceri kadar, birazda kader kısmet işidir. Batalla'nın şutu direkten dönüyorsa, Turgay önüne düşen topu boş kale yerine yerde yatan Serdar'a nişanlıyorsa, şansında sana darılmış olmalı. Bu yenilgiye karalar bağlayıp ağıtlar yakmak, onu bunu suçlamak yerine 'yakışmadı' deyip geçmek en doğrusu. Bir takım maç sonu alkışlarla kendilerini bağrına basan taraftarını, başı önde selamlıyorsa yeterince 'mahçup' olmuş demektir.

09.11.2009 16:17:02, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 3926 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]