Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Maç derbi, Timsah harbi
Bursaspor ve A.Gücü açısından bundan sonrasına yol verecek bir maçtı. Bir başka deyişle; kasabın et, koyunun can derdinde olduğu bir karşılaşmaydı...Tribünlerdeki karşılıklı dostluk gösterileri mücadele öncesi kafa karıştıran cinstendi. Sözün özü, maç öncesi bakıldığında sonuç üç ihtimalliydi.

İşte böylesine bir atmosferde 22 futbolcu düğümden düğün çıkarmak için top başı yaptı. Bursaspor, işi bir an önce bitirmek için bastırdı, Ankaragücü ise pusuda hep açık kolladı. Hal böyle olunca da meşin yuvarlak, ilk yarıda al gülüm-ver gülüm hep ortada yuvarlandı. İki takımın da uzaktan şut denemeleri vardı ama, bunlar iki kaleci Serkan ile İvankov’un maharetli ellerinde kaldı.

Devre arasında Ertuğrul Hoca öğrencilerine; ‘Yeter ama, kardeşlik de bir yere kadar’ demiş olmalı ki, Yeşil Beyazlı kramponlar ikinci yarıya muazzam bir gol iştahı ile başladı. Deyim yerindeyse maç ‘derbi’ olunca, Bursasporlu futbolcular da ‘harbi’ oldular. Bu arzu, bu hırs, bu istek başkent ekibini şaşırttı! Öyle ki, Sarı Lacivertliler ‘hani kardeştik’ psikozuyla panikleyip geriye yaslandı, işi kontratağa bıraktı. Bu da Bursaspor’un önünü açtı. Ömer Erdoğan geriden çıkıp kafayı çaktı. Ali Tandoğan sağdan bindirip kaleyi yokladı. Mustafa Sarp, Romachenko mesafe tanımaksızın salladı ama olmadı..Bütün bunların ötesinde genç Sercan dünyaları harcadı.

O, leblebi gibi golleri kaçırırken, tribünler de aklını kaçırdı!

İşte böylesine sıkışık bir trafikte Volkan Şen ortaya çıktı. Sercan’ın kafasına adrese teslim öyle bir orta yaptı ki; topun üzerinde ‘Kardeşim sana gol atman için tarafımdan hediyedir’ yazılıydı. Ardında da attığı nefis golle hem maçı hem skoru damgaladı. Dünkü karşılaşmada futbolcuları ayırmak istemiyorum ama, genç Volkan liste başıydı. Ankaragücü’nün sol kanadını otobana çevirdi. O dillere destan otomobilinde yaptığı gibi, vitesi 220’ye takıp önündekilere sol çekti.
Hakem Suat Arslanboğa bana göre bu zor oyunun altından alnının akıyla çıktı. Nitekim, 90 dakikada Sercan’ın yok yoluna gördüğü tek sarı kart vardı. Bir kaç yanlış düdük çalmış olabilir ama o kadar leke sütte de olmalı.

12.04.2009 13:54:29, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 2741 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]