Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Uğur Çelikkol

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Sercan depar Tuna şut İvankov Gol
Dünkü maça kadar bu sezon Bursaspor, maalesef Fenerbahçe karşısında hep kaybeden takım olmuştu. Emekli ihtiyar Aragones'in takımı, lig ve kupada, şimdiye kadar dört maçta, toplam 11 gol atıp, üç yiyip, beşinci maça ezici bir psikolojik rahatlıkla çıkmıştı ama bu şampiyonluk adayı Fenerbahçe'ye yetmedi.
Maçın hemen başında Güiza'nın ofsayttan attığı golle umutsuzluğa kapılan Bursa seyircisi, hemen toparlanarak umutsuzluğu üzerinden attı ve baskıya başladı.
Alex'in yokluğunun Fenerbahçe'yi bu kadar etkilemesi ilginçti. Fenerbahçe defansı günündeydi, Güiza soldan yaptığı çıkışlarla Bursaspor'a zor anlar yaşattı. Ortada Emre ve Selçuk, Deivid'i besleyen bir savunma anlayışı ile süratli oynamaya ve ileriye Semih'e top aktarmaya çalıştı. Emer'nin provakatif hareketleri taraftarı çığrından çıkardı. Bursa'yı ayakta tutan ise topu her ayağına geçirdiğinde takıma heyecan veren ve direkt karşı kaleye yönelen Volkan Şen'in çabaları ve Sercan'ın çalımlarla süslemeye çalıştığı deparlarıydı. Sercan'ın Fenerbahçe defansını harika deliciliği ve son hamlelerdeki tecrübesizliği akıllarda kalandı. Bekir Ozan ve Mustafa Sarp'ın savunma yönündeki başarılı işleri nedense hücum yönünde görünmeyince, Romachenko hızır gibi yetişti. Bir ara oyundaki uyuşukluğun taraftara yansıması haricinde Bursaspor tribünlerinin özellikle 2. yarı umutla sonuna kadar direnmesi, Bursa'yı galibiyete zorladı . Sercan dün mücadele etti, her şeyi yaptı, son şut, son çalım, son pas dışında ve bazende Bursaspor tribünlerini sinir etti.. Maçın son anlarında Vederson yardımına gelmese, mücadelesine rağmen Bursa'da belki de bugün hakkında en kötü konuşulan oyuncu olacaktı.
Bence dünkü maçın adamı olan Tuna Üzümcü dün Fenerbahçe forvetleri ile kıran kırana girdiği mücadelenin yanı sıra oyunun gidişatını terse çeviren golün sahibi oldu. Romashchenko'nun gönderdiği serbest vuruştan seken topu takip edip net bir vuruşla filelere gönderip, takımının umudu olurken, galibiyetin ilk fitilini ateşledi ve bu takımda bizler de varız dedi.

İvankov penaltıyı kullandı, gole çevirdi peki ama ya çeviremeseydi? İvankov dünyada en fazla gol atan kaleciler arasında 5. sıradaymış. İyi ama biz onu gol atsın diye değil gol yemeyelim diye bu takıma aldık. Geçtiğimiz haftalarda İvankov'un dehşet hatalarıyla yediğimiz golleri unutmayalım. 2-1 kazandığımız Fenerbahçe maçından sonra Sercan sonunu getiremediği bol bol deparlarıyla, Tuna maçın kaderini değiştirdiği vuruşuyla, İvankov uzatmalarda gole çevirdiği penaltısıyla ve taraftar tıklım tıklım doldurduğu tribünler ve maça ağırlığını koyarak yön vermesiyle hatırlanacak.


21.03.2009 16:26:30, Uğur Çelikkol

Bu yazı 3568 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]