Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bu Kadar mı Zor?
Dün de sahada kıran kırana bir mücadele izledik. Her iki takım da sahada pres yaptı, alan daralttı. Rakibin işini güçleştirmek için elinden geleni ardına koymadı. Sivasspor gibi, takım ruhunu özümsediğini defalarca kanıtlamış bir ekipde bunu görünce şaşırmadık. Ancak son haftalarda sahada izlediğimiz Bursaspor'un da Sivasspor'dan altta kalır hiç bir yanı yoktu. Hatta bir takım fazlalarından bile dem vurabiliriz.

Bursalı ve Bursasporlular hayatlarından çok memnun. Son on yıldır izlemeye alışkın olduğumuz ruhsuz, amaçsız ve mücadelesiz futbolun yerinde yeller esiyor. Bursaspor yaptığı baskı, sergilediği yardımlaşma ve yüksek mücadele azmi ile izleyenlere zevk vermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra Ertuğrul Sağlam'ın her maçı ayrı değerlendirip, planlayan oyun anlayışı da, her maçta yaşanacakları merakla beklememize yol açıyor. Ertuğrul Sağlam maçına göre her futbolcuya gereksinim duyacağını biliyor ve futbolcusuna da bunu belli ediyor. Geçen haftaya göre ilk on birdeki beş değişiklik de bunun kanıtı. Her futbolcu ihtiyaç duyulduğu her noktada formasını giyebileceğinin rahatlığı içinde yedek kalmayı umursamıyor. Ertuğrul Sağlam'ın bu konuda son derece adaletli davrandığının biliniyor olması da, sorun yaşanmasına engel oluyor.

Bu arada bazı futbolculardaki istikrarlı yükseliş yarınlara daha güvenli bakmamıza yol açıyor. Özellikle; Ömer Erdoğan, Volkan Bekiroğlu, Ali Tandoğan, Mustafa Sarp, Bekir Ozan Has bu takımın lokomotifi olarak, orta saha ve defansın belkemiğini oluşturdular. Zaman zaman hatalar da yapsa İbrahim Öztürk'ü ve dün oynamamış olmasına rağmen Volkan Şen'i de bu gruba dahil edebilmek mümkün. Veli Acar, Maxim Romascenko, zaman zaman etkili olmasına rağmen Sercan Yıldırım, Tadeu, İvankov ve Shin'den henüz yüksek verim elde edilemediği de bir gerçek. Bu gördüklerimizi Ertuğrul Sağlam'ın da gördüğünden ve gerekli tedbirleri en kısa zamanda alacağından hiç kuşkum yok.

Bu arada Sivasspor için de kısaca birşeyler yazmak istiyorum. Çok büyük olanaksızlıklar içinde, kimsenin beğenemediği futbolcularla çok iyi bir takım oluşturmuşlar. Sürekli ve bıkmadan mücadele ediyorlar. Daha önce defalarca televizyonda izlerken farketmemiştim: Dün Sivasspor'u ilk kez stadyumda izlerken bir şampiyonu izliyormuşum gibi gelmedi. Ligi iyi bir yerde bitirebilirler. Ama şampiyonluk derseniz. O zor. Sivaslı dostlar kusuruma bakmasın.

Son derece yüksek bilet fiyatlarına rağmen stadın üzeri kapalı bölümlerini hıca hınç doldurarak maç boyu takımlarını destekleyen taraftardan da övgü ve saygıyla söz etmek de bir zorunluluktur. Yeri gelmişken de fiyat konusuna değinmek istiyorum. Geçen hafta Gençlerbirliği maçını, 19 Mayıs Stadında, kapalı tribünde ve bilete 15 TL ücret ödeyerek izledim. Bu hafta Bursa'da Atatürk Stadı maraton tribününde 33 TL ödedim. Bu fiyatlandırmaya rağmen 19 Mayıs Stadının tribünleri bomboş, Atatürk Stadının tribünleri ise tıklılm tıklım dolu idi. Hep deriz ya, taraftar üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor diye: Durum işte tam olarak budur.

Şehrin diğer dinamikleri: Ne duruyorsunuz? Takım iyi. Herkes kenetlendi. Niye herkes kendi köşesinden olanları izlemekle yetiniyor?

Bir de gördüğünü çalabilmek ya da görmediğini çalmamak: Bu kadar mı zor?

Tonguç AKKUŞ

17.02.2009 14:24:59, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3413 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]