Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Aslolan Bursaspor'dur. Bu Böyle Bilinsin!

 

Sandık, ki Fenerbahçeli futbolcular Bursaspor sahaya çıkınca saklanacak delik arayacaklar. Elleri ayaklarına dolaşacak. Biz de elimizi kolumuzu sallaya sallaya atacağımız gollerle sahadan rahat bir yengiyle ayrılacağız. Hatta o kadar atacaktık ki sahada Fenerbahçeli futbolcular yalvaracaklardı: “Bu kadar yeter, daha fazla atmayın” diye...

 

Dostlar! Futbol bu mudur gerçekten?  Sahada yan gelip yatarak maç kazanan herhangi bir futbol takımı var mıdır? Futbol takımlarından vazgeçtim: Herhangi bir spor branşında varını yoğunu ortaya koymadan maç kazanan, başarılı olan biri var mıdır?

Değerli futbolcu arkadaşlarım: Yaptığınız şeyin adı “spor”. Oynadığınız ise “futbol”. Mücadele etmeden, kasıntılı bir gururla kim nerede ve nasıl başarılı olabilmiş? Bir söyleseniz de öğrensem.

 

Dimitar İvankov’u tanıyamadım. Veli Acar çok hata yaptı. Gollerin tamamı onun savunduğu kanatdan geldi. Ömer Erdoğan tam bir felaketdi. Sercan Yıldırım’ı sahada göremedim bile. Serdar Aziz ne yapsın? On yedi yaşında süper bir maç çıkardı. Mustafa Sarp tutuk, Ozan Has çok faydalıydı. Keçeli ile Romaschenko yetersiz kaldılar. Yusuf Şimşek hala Estonya’da. Gökhan Güleç’in  ise nerede olduğu belli değil. Buyrun size takım diye sahada gezinen on bir kişinin durumu. İki – üç kişi ile Saraçoğlu’da Fenerbahçe’yi yenmek mümkün müdür? Arsenal mi oldunuz? Ki o Arsenal takım olarak iyi oynayıp Fenerbahçe’yi sahadan sildi. Yan gelip yatmadılar yani...

Tamam ilk altı haftada çok başarılı maçlar oynadınız. Çok değerli puanlar kazandınız. Ama sevgili kardeşlerim, unutmayın, o maçları oynadınız. Rakiple başa baş dişe diş mücadele ettiniz. Bu rehavet de nereden çıktı? Büyük takım ve büyük oyuncu olabilmenin yolu sürekli mücadele ederek daha iyi olmaya çalışmaktan geçer. “Ben oldum” düşüncesi takımları ve oyuncuları bitiren en önemli etkendir.

Oldun da ne oldun? Yaptın da ne yaptın? Attığın üç- beş gol, aldığın on beş puan neyin garanti edebilir? Bugün gol krallığında en üstte olman otuz dört hafta sonunda gol kralı olabileceğini garanti eder mi? Ya da aldığın on beş puanla Bursaspor kümede kalmayı garantilemiş midir? 

Hayır futbolcu arkadaşlarım hayır! Henüz hiçbirşey olmadınız. Henüz Bursaspor’u hiç bir yere getirmediniz. İki hafta önce Galatasaray’ı yenmiş bir takım olarak ikinci sırada ve liderliğin en büyük adayı idiniz. Bu hafta Fenerbahçe’den beş yemiş ve lig beşincisi durumdasınız. Durumu kavrayabiliyor musunuz?

Sonuç varsa başarılısınız. Mücadele varsa baş tacısınız. Mücadele, iyi oyun ve sonuç yoksa sizler de yok olmaya mahkumsunuz. Mücadele ettiğiniz takımı yüceltebildiğiniz ölçüde varsınız. Bursaspor ne kadar büyükse ancak o kadar büyük olabilirsiniz. Ne kadar büyük olursanız olun, Bursaspor’dan daha büyük olabilmeniz mümkün değildir.

 

Bundan sonraki yerinizi ve konumunuzu belirleyecek olan: Bursaspor’un ligdeki yeri ve konumudur. Sizler için başka bir gerçeklik yoktur. Ve hiçbir zaman da olmayacaktır.

Bilmem anlatabildim mi?

 

Tonguç AKKUŞ

Ankara, 27 Ekim 2008

 

 


27.10.2008 11:06:12, Tonguç Akkuş

Bu yazı 3874 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]