Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Mustafa Özkeskin

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Hazırlıksız hazırlık!
Yolda, çarşıda, otobüste ya da alışverişte dostlar çevirip soruyor; "Hocam Bursaspor nasıl?" diye...Haddimize değil ama sağolsunlar 'Bir Bilen' yerine konmak insanın gönlünü okşuyor ama bir o kadar da sorumluluk bindiriyor omuzlara. Öyle ya 'iyi ya da kötü' diye ahkam kesmek ilerde sıkıntıya sokar kişiyi.

Bursaspor'un hazırlık maçları tablosuna bakarsanız durum iç açıcı değil! Ancak kimse dandik takımlarla oynanan maçlara bakıp, gelecek adına değer biçmesin. Adı üstünde hazırlık maçları...Hiç şüphe yok ki, bu formalite maçları, ekran başında izleyen Yeşil Beyaz sevdalılarına, işkence gibi gelmiştir. Tempo yok, hırs yok, heyecan yok, kalite hiç yok. Hazırlık maçlarının sevimsiz olmasının en önemli nedeni, oyuncu değişiklikleri. Eskiden FIFA bu tür özel maçlarda en fazla '5 oyuncu' değiştirmeye izin veriyordu. Sonra sınırlama kalkınca işin de suyu çıktı. Örneğin, Avusturya kampındaki bir maçta rakip takım aynı anda 4 oyuncu çıkarıp 4 yeni oyuncuyu birden sahaya sürdü! İzleyende, oynayanda şevk mi kalır, zevk mi?

Futbol bilimi sezon öncesi yüklenmelere dikkat çekiyor.Mevsim öncesi bir takım ne kadar iyi çalışırsa uyum süreceni ne kadar kısa tutarsa, lig maratonunda o kadar başarılı olur. Bugüne değin konuştuğum teknik adamların birleştiği bir ortak nokta var; "Mevsim öncesi kamp performansları bir takımı ligde 10-12 hafta istim üstünde tutar" diyorlar. Ondan sonrası zaten kendliğinden geliyor.

Bakın Bursaspor'a sırf bu nedenle seyyah oldu! Isparta, Avusturya, Kartepe elde bavul dolaşıyor takım...Teknik için, taktik için, uyum için değil, ORGANİZATÖR için! Cornerspor şirketi sponsor ya, cepten çıkan kamp masraflarını kurtarmak adına diyar diyar dolaştırıp panayır maçları yaptırıyor Bursaspor'a..Ama sadece bizim takım değil, her kulüp aynı yoldan geçiyor. Günün ekonomik şartları bunu gerektiriyor.

Sözün özü şu; Bursaspor gibi omurliği, belkemiği yani bedeni tümden değişmiş bir takımın orda, burda şurda, yaptığı hazırlık maçlarına bakıp, "Ligde fırtına gibi eser" ya da "Bu takımdan bir birşey olmaz" diyemezsiniz. Çünkü ekran başındakilerle, takımın başındakilerinin düşünceleri birbiriyle örtüşmez. İşte bu nedenle AEK yenilgisi sonrası Samet Hoca. 'Takımdan memnunum" derken, izleyenler "Hadi canım" sözleriyle burun kıvırıyor. İyisi mi bizde ' takım iyi yolda deyip' biraz daha bekleyelim...

04.08.2008 12:32:40, Mustafa Özkeskin

Bu yazı 3617 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]