Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tonguç Akkuş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Bursasporlu Olmanın Onurunu Doyasıya Yaşamak

 

(Bu Yazı Sistemin Veremediği Cezayı Verebilmiş Olmanın Onuru İle Yazılmıştır.)

 

Yıllardır içimizde biriktirdiğimiz hırs, tam da istediğimiz gibi patladı. Maçtan önce biri bana deseydi ki öyle bir Beşiktaş maçı hayal et, ki hayal ettiğin her şey bir bir gerçekleşsin. Ancak böylesini hayal edebilirdim. Öyle bir maç izledik ki beynimde tatmin olmayan hiçbir hücre kalmadı. Beşiktaş’ın sahada yapmadıklarının acısını, sahada böyle üstün bir futbol ile ortaya çıkarmak her şeye değdi. Yıllardır böylesine güzel bir maç izlememiştik. Goller atıldıkça başımız göğe erdi. İkinci ligde iki yıl geçirmemize neden olanlara, hak ettikleri dersi verdik. Üç yıldır bu maçı bekliyorduk ve beklediğimiz her güne, her ana değen bir maç izleyerek gururlandık. Bursasporlu olmanın onurunu hep birlikte yaşadık.

 

Garip rastlantıya da bir bakar mısınız? Bursaspor, düştüğünden bu yana oynadığı 100. (yazıyla yüzüncü) maçında Beşiktaş’ın ( İkinci Ligde 68, Süper Ligde 32) karşısına çıktı. Ve geride kalan 99 maçın acısını 100. maçta Beşiktaş’tan çıkardı. Her şeye değdi. Dünden bu yana çok mutluyuz. Üstümüzden adeta tonlarca yük kalktı.

 

Düne baktığımda gayet iyi görüyorum ki herkes maça kendini çok iyi hazırlamış. Yönetim, taraftar, futbolcular, kenar yönetimi; herkes ama herkes dersini çok iyi çalışmış. Taraftar muhteşemdi. Yaptıkları tezahüratlarla takımın ateşleyici gücü oldular. Bir de o küfürler olmasa çok daha iyi olacaktı. Ama herkesin içini öylesine bir hırs kaplamıştı ki bazı şeylerin önüne geçebilmek mümkün olamadı.  Yönetim maç öncesini, sırasını ve sonrasını çok iyi organize etmişti. Onları takdir etmemek haksızlık olur.

 

Teknik yönetim Beşiktaş’ın oyun anlayışını çok iyi analiz etmiş. Beşiktaş’a karşı Bursaspor'u nasıl oynatmak gerekiyorsa öyle oynattılar. Bu ligde bu futbolu oynayabilecek 4–5 takım daha olsa Beşiktaş ligde ilk ona bile giremezdi.


Ve ille de futbolcular: Başarının gerçek mimarı onlardı. İçlerinde üç yıl önceki sıkıntıları yaşayanlardan yalnızca iki kişi vardı. Buna rağmen, bu maçın Bursa şehri ve Bursaspor için önemini bu kadar iyi kavramaları her şeyin ötesinde bir övgüye layıktır. Hepsi bu maçın kazanılması gerektiğinin bilincinde, ne yapılması gerekiyorsa onu gerektiği gibi yaptılar. Maçın başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar giydikleri formanın hakkını verdiler. Biz izleyenler olarak, maçın hiçbir anında korkuya kapılmadık. Onlarda bu azmi, bu hırsı gördükçe rahatladık. Anlatılmaz bir maçtı. Yaşamayan bilemez.

 

Futbolu, sporu ve onların güzelliklerini üç yıl önce sahada bilerek oynamayanlara gereken cevabı sahada vermiş olmanın mutluluğu anlatılmaz: Ancak yaşanır.

 

Bu zafer sarhoşluğunun ardından yazılan bazı yazılarda çok tuhaf şeyler de okudum. Bize ne Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki mücadeleden? Biz Bursaspor olarak sahaya çıkıp futbolumuzu oynamakla yükümlüyüz. Bırakın kim ikinci olacaksa olsun. Anlı şanlı spor yazarlarının kalemlerine böyle laflar hiç ama hiç yakışmıyor. Bursaspor hiçbir maça kaybetmek için çıkmamalıdır ve çıkmayacaktır da.  Üç yıldır neyin mücadelesini verdik? Niye Beşiktaş Bursa’ya gelecek, hesabı ödeyecek dedik? Bunca dürüstlük çabasının ardından böyle bir şeyin bir köşe yazısına başlık yapılması beni çok incitti. Bir dürüstlük mücadelesi verdik. Bu mücadeleyi kirletmek kimsenin haddinde olmamalıdır. Kimsenin onurumuzu kırmaya hakkı yok. Bizler bu onur mücadelesini ilk fırsatta onurumuzun kırılması için vermedik.

 

Herkesi daha sorumlu ve onurlu olmaya davet ediyorum.

 

 

Tonguç AKKUŞ

 

Ankara, 14 Mayıs 2007


14.05.2007 16:58:45, Tonguç Akkuş

Bu yazı 5434 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]