Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




İsmail Kemankaş

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Beklenen sonuçtu!
Kaçan fırsatın ardından dövünmenin, kızmanın öfkelenmenin anlamı yok. Geçtiğimiz sezonun sonundan itibaren yaşananlar ve kongre dönemi bu günleri adeta haykırıyordu. Bu nedenle sürpriz oldu diyemeyeceğim. Diyelim ki, Adana maçı geçildi, final de kazanıldı ve yeniden Süper Lig kapısı açıldı. Hangi yönetimle, hangi parayla mücadele verilecek, borçlar ödenecek puan silme cezasının üstesinden gelinecekti.

Şu andan itibaren Bursaspor'un kaderi için, kim bu heyecanı yaşıyorsa, kim kendine veya çevresine güveniyorsa ortaya çıkıp konuyu kısa sürede tartışmaya açmalı...

Bu, Süper Lige çıkmak için sadece bir gecikme değil, köklü, Türk Futbolu'na damga vurmuş bir kulübün yaşam reçetesini yazma zamanı.

Tam dibe vurmuşken, bu konuda kalbinde sevgi ve futbol heyecanı olanlar devreye girmeli...Bunu söylerken siyasileri değil, gerçek Bursasporlu ve sade vatandaşa göre varlıklı sayılabilecek, futbol kültürü olanları kast ediyorum.

Sakın kendinizi kaptırıp, 2004-2005 sezonunda Süper Lig'in kapısından dönülen dönemi örnek göstermeyin. Hemen akabinde Levent Kızıl gibi, çevresini kullanabilen, tribüne hakim olan bir gerçek Bursalı çıkmış ve zoru başarmıştı.

O bir kere oldu ve bunun tekrarı da yok.

Dün geceki maç ve takımın oyunu için bir şeyler söylemek ne kadar da zor !

Ama gayet serinkanlı biçimde birkaç cümle sarf edebilirim. Maç öncesi, "Takım oyunu yok. Bu maçta bireysel kalite ve bunu sergileyecek bir çift ayak gerek" demiştim. Ama o da çıkmadı... İlk yarıdaki oyun biraz umut vermişti. Ama o kadar. Gönül bu, umutlanmadan yaşanmıyor !

Maç sonunda futbolcuların, bir arkadaşları Özer Hurmacı'nın kadroda olmayışı nedeniyle maça gelmemesini anlatınca, "takım olamamak" tezimizi iyice güçlendirdi. Aynı zamanda, kulüp yönetmenin bir sanat olduğunu vurguladı. Neyse bunu geçelim ve önümüze bakalım derim.

Bu maç,bu takım ve alınan sonuç, bir başlangıcın habercisi olmalı. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Futbol şehri diye anılan, son yıllarda içine kapanan bir kentin, dışa açılan penceresidir Bursaspor...Futbolla ilgili, ilgisiz herkes bunu bilir.Bunu unutmayalım, aklımızı başımıza toplayalım ve bugünden itibaren, bağırıp çağırmak, küfretmek yerine çözüm aramalıyız. Çünkü böyle anlarda, suçlu bulmak, sonucu tartışmak bir zayıflıktır.

Önemli olan çözümde buluşmak. Buluşamazsak, eleştirecek bir takımımız bile olmayacak çünkü...

28.07.2020 11:04:32, İsmail Kemankaş

Bu yazı 1216 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]