Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tolga Tunalıgil

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

Sinerji

UEFA Avrupa Ligine katılma açısından en kolay ve en kestirme yol olan Ziraat Türkiye Kupası’nın ve aynı zamanda 2014’ün ilk resmi karşılaşmasına Sivasspor karşısında çıktı Bursaspor. Bu nedenle son derece önem taşıyan bir karşılaşmaydı. Zira Bursaspor’un Süper Lig’deki konumunun kötülüğünden ziyade performansının da amaca ulaşma konusunda yetersiz kalacağı şimdiden aşikar. Tabi gerekli bölgelere gerekli takviyeler yapılmazsa. Neticede yapılan transferlerin hepsi birer kapalı kutu.

Maç tarihinin hafta içi bir gün ve neredeyse iş çıkış saatine denk gelmesine rağmen tribünlerdeki doluluk oranı tatmin edici düzeydeydi. Nitekim maçın başlamasıyla beraber tribünler sahayinci adam olarak çıktı. Tribünler coştukça Bursaspor yüklendi, Bursaspor yüklendikçe tribünler coştu. Hele Sestak’ın golünden sonraki şovları ve tezahüratları ile oluşan ambiyansı anlatmaya kelimeler yetmez. İlk yarıdaki futbol tribünlerin görmek istediği arzulu, istekli futboldu. Bursaspor her ne kadar 2.gol için yüklense de, ilk yarı 1-0’lık skor ile tamamlandı.

Maçın ikinci yarısının ilk saniyelerinde, tezahüratları ile stadı yönlendiren ve müthiş bir baskı oluşturan Teksas tribünleri kendi içinde karıştı. Kendi içlerinde ciddi bir kavgaya tutuştular. Kendilerine yakışmayan ve çok çirkin görüntüler verdiler. İlk yarıda kulakları sağır eden müthiş tezahüratları ile takımlarına destek veren ve itici güç rolü oynayan tribünler bu olaylar nedeni ile sessizliğe büründü. Herkesin gözü ve dikkati bu noktaya yöneldi. Dolayısıyla ilk yarıda oluşan sinerji yok oldu. Belkide bu derin sessizlik nedeniyle Bursaspor’da oyundan düştü. Oyunun kontrolünü Sivasspor eline aldı. Ve bu dakikalarda Burhan Eşen ile beraberlik golünü yakaladı. Bu golün hemen ardından Sivasspor yakaladığı yüzde yüzlük iki net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Neyse ki, tribünlerdeki bu kavga son buldu ve çabuk toparlanıldı. Sahaya yeniden verilen destekle Bursaspor yeniden kendini buldu ve gol için yüklenmeye başladı. Belluschi’nin harika pasını Sestak müthiş bir şekilde kontrol edip ceza sahası içine yıldırım hızı ile girdiğinde tribünler ikinci gol sevincini yaşayacağını anlamıştı bile. Karşılaşmada başka gol olmayınca, bu çok önemli maç Sestak’ın iki golüyle, 2-1’lik skor ile tamamlanmış oldu. Bursaspor camiası birlik olduğunda ne yapabileceğini, desteği çektiğinde neler olabileceğini tek maçı içinde gösterdi. Bunun adı Sinerji…

Frey, Taiwo, Serdar Aziz, Belluschi, Sestak ve tabi ki Ozan Tufan maçın en iyi isimleriydi. Belluschi’nin futbol resitalini ekranlardan ya da canlı olarak stadyumdan izleyemeyenler çok şeyler kaçırdı. Sestak mevkisinde oynatıldığı zaman neler yapabileceğini çok net bir şekilde gösterdi. Belki de golcü aramaya gerek yoktu. Taiwo ve Frey geldikleri ilk günden itibaren inanılmaz yol katettiler. Her geçen gün daha iyi oluyorlar. Frey’in önceki maçlarda zafiyet gösterdiği yan ve kaleye havadan dikey atılan toplarda daha dikkatli ve hatasız oynadığını gördük. Serdar Aziz eski formuna ve hırsına kavuşmuş. Fernandao için ise henüz çok erken ama gelecek vaat ediyor. Hep birlikte göreceğizç Hele Ozan Tufan… Yeteneğini ve ne kadar iyi bir futbolcu olduğunu zaten biliyoruz. Birde bunların içine üzerinde taşıdığı Bursaspor formasının aşkıyla oynaması ilave edildiğinde ortaya işte böyle olağanüstü genç bir futbolcu çıkıyor. Bravo Ozan, aynen devam. Sen bize lazımsın.

Diğer futbolcularımız vasatın üzerine çıkamadı. Artık isim vermeye gerek yok. Ben isim vermekten sıkıldım. Onlar hep aynı. Yönetimin, eksik bölgelere acilen transfer yapması gerekiyor. Ve bu camia ciddi transferler bekliyor. Tribünleri biraz olsun heyecanlandıracak, tanınan, bilinen, kaliteli ve takıma direkt katkı yapabilecek yerli veya yabancı bir isim. Zaten tribünlerde galibiyete rağmen bu tepkisini açık ve net bir şekilde dile getirdi. Belki bu grupta bu kadroyla bir şeyler yapabiliriz ama bu kadro Süper Lig için son derece yetersiz .


15.01.2014 11:49:35, Tolga Tunalıgil

Bu yazı 4049 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]