Bursa futbolunun fikir, düşünce, yorum ve arşiv sitesi...
Bursaspor TFF 2. Lig Taraftar Köşesi Kale Arkası Yazarlar Röportajlar Grup Çeynç İletişim  
.




Tolga Tunalıgil

» Yazara E-posta
» Yazıcı formatı
» Arkadaşına Gönder

10'u Bir Kat Daha Seveceksiniz

17 Haziran'da yapılan kongrenin ardından başa geçen Erkan Körüstan yönetimi ilk adım olarak idari kadrolaşmada bir takım değişikliklere gitti. Bursaspor'un bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği gerçeği varken, yeni yönetimden herkesin beklentisi öncelikli olarak yapılacak olan transferlerdi. Yönetim, transferin Avusturya kampına kadar bitirileceği yönünde görüş beyan etti fakat Bursaspor yine alışılmışlığın dışına çıkamadı. Bursaspor'daki transfer komedisi aynı şekilde devam ediyor. Gelen şimdilik 2 isim bırakın Avrupa futbolunu, Türkiye liginde Bursaspor'a ne kadar fayda sağlayabilecek hep birlikte göreceğiz.

Transfer yerine idari kadrolaşmada değişikliklere giden Bursaspor yönetimi, ilk olarak Bursa'nın ve Bursaspor'un öz evladı Ersel Uzgur ile başladı operasyona. Daha sonra Fenerbahçe karşılaşmasından hemen sonra büyük bir cesaret örneği gösteren ve Aziz Yıldırım'ı yerin dibine sokan tam bir profesyonel yönetici Süha Sidal ile yollar ayrıldı. Bu tip değişiklikler elbette yapılabilir. Ancak kimin neden gönderildiği, kimin hangi amaçla getirildiği, ve bu değişiklikler ile Bursaspor'a ne gibi faydaların sağlanacağı başta Bursaspor'a gönül verenler olmak üzere tüm kamuoyuna açıklanmalıydı.

Tüm camia Bursaspor'dan bu değişiklikler ile ilgili resmi bir açıklama beklerken, bir şok haber daha geldi kulüpten. 5 sezondur Bursaspor'da başarı ile görevini yüreten, Pablo Martin Batalla, Pinto ve Bellushi gibi isimlerin tercümanlığını yapan, yine Bursa'lı ve Bursaspor'lu Volkan Çay'ın görevine açıklama yapılmaksızın son verildi.

Volkan Çay benim aynı zamanda lise yıllarımdan da çok samimi ve yakın bir dostumdur. İyi bir Bursa'lı ve Bursaspor'ludur. Olay medyaya düştüğünde kendisi ile görüşme imkanım oldu. Kendisine bu olay doğru mu, neden böyle bir karar alındı diye sorduğumda bana, "Hiçbirşey bilmiyorum. Sadece bana burada görevimin sona erdirildiği ve gitmem gerektiği söylendi" dedi. Kendisine hiçbir açıklama yapılmadı. Kendisi ile bu olaydan bir hafta sonra yeniden görüşme fırsatı buldum. Bana anlattıklarından sonra çok sevdiğim Pablo Martin Batalla'ya bir kez daha büyük bir sevgi ve saygı duydum. Kararın ardından, Batalla ve Bellushi, Volkan'ın yeniden kulüpte başlaması için Teknik Direktör Hikmet Karaman ile masaya oturuyorlar. Hikmet Karaman muhtemelen yeni yönetim ile ters düşmemek adına bu ricayı direkt olarak "red" ediyor ve görüşme o anda bitiyor. Bu arada Volkan'a Eskişehirspor'dan ve Konyaspor'dan teklifler geliyor. Volkan Çay hayatını kazanabilmesi için bu kulüplerden birine gitme planları yaparken Pablo Martin Batalla, Volkan'ı bir şekilde Bursa'da kalması için ikna ediyor. Bellushi ve Pablo, tercümanları Volkan Çay'a kendilerinin dışarıdaki işlerini takip etmesi için tam yetki veriyorlar. Volkan Çay'ın maaşınıda aynı şekilde kendileri ödüyorlar. Bursaspor'a dışarıdan gelebilecek yeni futbolcuları da, dışarıdaki her türlü işlerinin takibini yapabilmesi için Volkan Çay'a yönlendirme garantisi veriyorlar.
Volkan Çay'ın gönderilme sebebini halen daha anlamış değilim. Benim kafamdaki tek soru işareti "yüksek maaş" olabilirmiydi? Eğer öyle ise Bursaspor'a yüksek gelen maaş, Batalla ve Bellushi için nasıl her ay ödeyebilecekleri düzeyde? Bunun cevabını belki bulamayacağız ama; Pablo Martin Batalla'nın bu hareketi bu tutumu karşısında saygı ile eğilmemek elde değil. Bugün Pablo'nun sadece yeşil sahalarda resital yaptığını değil, aynı resitali insanlık sahasında yaptığınada tanık oldum. Bursaspor nasıl olduysa sadece bir futbolu değil, bildiğin bir beyefendi, bir adam transfer etmiş.


02.07.2013 18:20:12, Tolga Tunalıgil

Bu yazı 3292 kez okunmuştur.

Sitedeki yazılardan yazarların kendisi sorumludur; site yönetimi yazılardan sorumlu tutulamaz.


Yazar arşivi
 
.
 Süper Lig Puan Durumu        
  Takım O G B M P
1 ŞANLIURFASPOR 10 5 5 0 20
2 AMED SPORTİF FAALİYETLER 10 5 4 1 19
3 ÇORUM FK 9 5 1 3 16
4 ANKARASPOR 10 4 4 2 16
5 SOMASPOR 10 4 3 3 15
6 BITEXEN DÜZCESPOR 9 4 3 2 15
7 ANAGOLD 24ERZİNCANSPOR 9 4 3 2 15
8 TARSUS İDMAN YURDU 10 3 6 1 15

Tam  Liste »

.
Sponsorlar


    Bursaspor için internet üzerinde hazırlanmış ilk internet sitesi "Bursaspor. net" Grup ÇEYNÇ Tarafından Hazırlanmaktadır...
Sitenin alt yapısı ve yazılımı Profornet tarafından sağlanmaktadır.

[Bursaspor.Net, Bursaspor Futbol Kulübünün Resmi Sitesi Değildir]
[© 2005-2019 Bursaspor.Net.Tüm hakları saklıdır]