-GRUPLAR-
A GRUBU İsviçre TÜRKİYE Portekiz Çek Cumhuriyeti
Türkiye grup maçlarını İsviçre'de oynayacak. Açılış maçımızı Portekiz ile 7 Haziran günü Cenevre'de oynacağız. Türkiye, İsviçre ile gruptaki 2. maçta Basel'de karşılaşacak. Bu maç 11 Haziran'da oynanacak. Türkiye son maçını 15 Haziran'da Cenevre'de Çek Cumhuriyeti ile.
-FİKSTÜR-
7 Haziran Cumartesi TÜRKİYE-Portekiz saat 21.45
11 Haziran Çarşamba İsviçre-TÜRKİYE saat 21.45
15 Haziran Pazar TÜRKİYE-Çek Cumhuriyeti saat 21.45
B GRUBU Avusturya Polonya Almanya Hırvatistan
C GRUBU Hollanda Fransa Romanya İtalya
D GRUBU Yunanistan Rusya İspanya İsveç
Luzern Kültür ve Kongre Merkezi'nde TSİ 13.00'de başlayan kura çekimi sonucunda, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya'nın yanı sıra, elemelerden gelen 14 takımın katılımıyla, toplam 16 takım, 4'erli 4 gruba dağıtıldı. Buna göre, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya, A ve B gruplarında yer aldı. Son Avrupa şampiyonu Yunanistan, ev sahipleri İsviçre ve Avusturya'yla, en yüksek puana sahip Hollanda, 1. kategoriyi oluşturdu.
Diğer 12 takım ise, 3 kategoriye, 2006 Dünya Kupası ve EURO 2008 elemelerinde elde ettikleri ortalama puana göre dağıtıldı.
Türk Milli Takımı, kura çekiminde 1.958 puanla, Polonya, Fransa ve Rusya ile birlikte 4. torbada yer aldı ve bu ülke milli takımlarıyla eşleşmedi.
Kaynak:Ajansspor
 Facebook'ta paylaş
Bu haber 2642 kez okunmuştur.
|